NaRybki.com - Forum: Ice Fishing - NaRybki.com - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ice Fishing

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Fishin4Life Ikona

• Grupa: Zasłużony
Reputacja: 13
Neutralna
Reputacja

Napisano 11.26.2011 - 09:40

Panowie czy rowniez tak jak ja niemozecie sie doczekac lodu na jeziorach??Jak duzo go musi byc zebyscie weszli na lod?Dla mnie wystrarczy 3-4 cale./Jakie ryby przewaznie lowicie?Powodzenia w nowym sezonie a dla tych ktorzy nie lowia pod lodem to niewiecie co tracicie..Fun Fun Fun....
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Marlin Ikona

• Człowiek z żyłką
  • Grupa: Administrator
Reputacja: 4
Neutralna
Reputacja

Napisano 11.28.2011 - 08:22

Ja czuję się w miarę komfortowo przy grubościu lodu od 8 cali wzwyż i przy takiej grubości dopiero postawie moją stopę na lodzie. Taką grubość przewiduję na początku stycznia. Oczywiście, że nie mogę się doczekać już klimatu łowienia z przerębla! Jednocześnie trzeba być cierpliwym i nie wchodzić na pierwszy lód jaki się pojawi na jeziorze, ponieważ w jednym miejscu może on mieć grubość 4 cali a w drugim 1. Okres przedlodowy proponuję wykorzystać na przygotowanie swojego sprzętu, doboru właściwego ubrania, organizowania przynęt i zanęt co właśnie od tygodnia z radością czynię.

Na nadchodzący sezon mam przygotowane 3 flagi:

1. Sznur 25lb z przyponem stalowym 10lb o grubości 0.009 cala
2. Sznur nie wiem jeszcze jaki ale przypon będzie stalowy 6.6lb o grubości 0.006 cala z wiązany
3. Sznur nie wiem jeszcze jaki ale cienki około 10lb z przyponem fluorocarbonowym 6lb lub 8lb

Na wszystkich staram się dostać sygnalizatory dźwiękowe i świetlne (narazie mam 1)

Dodatkowo 3 wędki a na kołowrotkach:

1. Fluorocabon 4lb
2. Fluorocarbon 6lb
3. Fluorocarbon 8lb

Troche zanęt własnych oraz gotowych z dodatkiem bloodworms (mrożone) jak ktoś wie gdzie można dostać żywe to będę wdzięczny.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Fishin4Life Ikona

• Grupa: Zasłużony
Reputacja: 13
Neutralna
Reputacja

Napisano 12.12.2011 - 08:54

Mam Nadzieje Ze Nikt Nigdy Nie Bedzie Musial Tego Robic.Ale Tutaj Jest Filmik Jak Sie Zachowac I Co Robic Jak Wpadniemy W Przerebel..

0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1